Nieuws:


Vier keer per jaar komt er nieuws op de site over de zaken van Roubos Voertechniek:


Begin september hebben wij de nieuwe Greyhound voermengwagen besteld. Het heeft even geduurd, maar bankmensen hebben een ander tijdsschema als u en ik. Wij hebben natuurlijk naar diverse andere wagens gekeken en ook mee gereden. Trioliet en Strautmann komen er in deze vergelijking erg goed uit. Een wagen van een ander merk inruilen is voor beide merken echter moeilijk en geeft dus een behoorlijk verschil in aanschafprijs. Daarnaast is Storti het meest vergaand in het afsluiten van een goed onderhoudscontract en het reserveren van een calamiteiten wagen.

Het gevolg is dus dat we uiteindelijk weer een Storti gekocht hebben. De wagen is bijna identiek aan de huidige wagen. Een grotere wagen is voor een aantal klanten wel interessant maar op een aantal bedrijven wordt het dan erg krap manouvreren. Vertikaal mengen geeft ook een grotere wagen en het is moeilijker twee kanten tegelijk lossen. Daarnaast is het in een vertikale wagen moeilijker kleine rantsoenen met veel hooi (droge koeien) te mengen.

De verbeteringen aan de nieuwe Greyhound zijn met name de freestrommel en de koeling. De freestrommel is breder en zwaarder uitgevoerd. De koeling is omgedraaid zodat er minder stof opgezogen wordt en alles minder warm wordt (ook de cabine). Het hogere brandstofverbruik van de tier III motoren (ook bij andere merken) gaan we hopenlijk compenseren door met lager toerental te rijden en te frezen. Storti heeft als enigste merk een mechanische overbrenging naar de mengbak dus dat is ook al een brandstofbesparing ten opzichte van hydraulisch aangedreven mengbakken.

We krijgen ook een nieuw doseringssysteem van zuur. Dit systeem is van Selko TMR en zal dus waarschijnlijk een langere levensduur hebben omdat zij weten hoe agressief het goedje is. Daarnaast kunnen we straks electronisch de hoeveelheid opgeven en wordt dit automatisch gedoseerd door een gecalibreerde pomp. Waarschijnlijk zal de nieuwe voerwagen in februari 2011 geleverd worden en voor een impressie kunt u kijken naar het filmpje in de link.
Links:
www.storti.com/eng/scheda-greyhound.php
Filmpje: www.storti.com/video/greyhound.flv


-      Extra stickers met de tekst "No farmers, no food" zijn te bestellen via het e-mail adres: wenjroubos@cs.com.
-Nieuwsbrief november 2009:      Download!    Voertechniek  Voertechniek  Voertechniek 
Kijk voor meer foto's in ons Fotoboek!